четвъртък, 31 октомври 2019 г.

Бургаски деца изпращат картичка от морето за Деня на Черно море


С уъркшоп "Морето и децата" и посещение в природонаучната експозиция на РИМ- Бургас за трета година читалище "Изгрев 1909" - Бургас отбелязва Международния ден на Черно море - 31 октомври.
Участниците са ученици от II-ри "в" и V-ти "б" клас на СУ "Йордан Йовков" - Бургас. На 31-ви октомври картичките от морето, изработени от участниците в уъркшопа и адресирани за връстниците им от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Видин, ще бъдат подредени в изложба в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев".
Целта ѝ е да провокира мисълта на децата за бъдещето на уникалната екосистема на Черно море и да потърси отговор можем ли да създаваме това бъдеще заедно и да бъдем част от 16 милиона души от 6 държави, които на 31 октомври отбелязват Международния ден на Черно море.

Серия забавни видео послания, разменени между участниците, ще покажат най-интересното от инициативата и ще споделят добрия пример.
Изданието през 2019 г. се провежда в партньорство с Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" - град Видин и подкрепата на Общинско предприятие "Туризъм" в град Бургас.

Новините от днес и със задна дата