вторник, 22 октомври 2019 г.

Запорираха имущество за 134 млн. лева на Миню Стайков

След уведомление от Специализираната прокуратура, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество образува производство по ЗПКОНПИ срещу Миню Стайков, съобщиха от комисията.
Допуснати са обезпечителни мерки върху имущество на Стайков и девет свързани с него лица на стойност над 134 милиона лева.
Миню Стайков е разследван за участие в организирана престъпна група и извършване на данъчни престъпления.
През август Специализираният апелативен съд отказа да пусне от ареста бизнесмена Миню Стайков.
Той поиска да бъде освободен, за да се лекува. След психиатрично изследване на Стайков станало ясно, че той се влошава, каза адвокатката му. И поиска специална експертиза, която да установи дали той може са продължи да стои там, защото е задържан повече от година. Това довело до симптоми на депресия и мисли на безнадеждност. Съдът обаче отказа.

Прокуратурата твърди, че Стайков правел опити да натиска свидетели да не говорят по разследването. Той пък обясни, че го изнудвали за цигари, за да кажат истината, че е зле здравословно.
"Искам да бъда освободен, защото ми трябва рехабилитация. И тъй като става дума за счетоводство и експертизи, които са направени, няма с какво да попреча", каза Стайков.

Новините от днес и със задна дата