понеделник, 27 ноември 2023 г.

Дете се бори за живота си, след като майка му го удари с чаша по главата

 Дете се бори за живота си след падане в пресъхнал кладенец - News.bgЛекарите в столичната спешна болница "Пирогов" се борят за живота на малолетно момче, което е с фрактура на черепа след домашно насилие от страна на майка му, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Перник.

Пристигналите на място криминалисти изяснили, че детето е ударено с чаша в областта на главата от родителката си. След преглед в пернишката болница детето е транспортирано в "Пирогов" с фрактура на черепа и опасност за живота. Първоначално майката е задържана за до 24 ч. с полицейска заповед. В рамките на започнатото разследване жената е привлечена като обвиняема и е задържана за до 72 часа с прокурорско постановление.

Предстои прокуратурата в Перник да внесе искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение.

В началото на месеца в интервю за БТА главният комисар на МВР Живко Коцев отбеляза, че през 2023 г. се отчита сериозен ръст на сигналите за случаи на домашно насилие, като има и увеличение на броя на досъдебните производства. "До този момент са регистрирани 1359 случая спрямо 749 през 2022 г., т.е. има 81,4% увеличение на проявите на агресия в домашни условия, това е изключително обезпокоително", каза главният секретар на МВР.

Новините от днес и със задна дата