събота, 5 август 2023 г.

Бдение в памет на жертвите на двойното убийство пред кметството в Лозен

  

                        Скрийншот: БНТ

Задържаният за двойното убийство е имал интимни отношения с убитото 18-годишно момиче, а на другата жертва, 26-годишния Иво, е дължал 10 000 лева, информира бТВ.

В нощта на престъплението 34-годишният Чавдар Бояджиев, който бе задържан край Айтос при опит за бягство, се е скарал с девойката и се стигнало до фаталния изстрел.

На среща с убитото по-късно момче той признал, че е застрелял момичето. Поискал му още пари, за да избяга и да се скрие. Стигнало се до спор и следва второто убийство.

"Били са заедно, какъв е мотивът, каква е причината - нямам никаква представа. Предишния ден бяхме аз, Иво, Чавдар и тримата цял ден заедно без никакви проблеми, без конфликти", заяви Димитър Неделчев, който познава и тримата. Мъжът разказва още, че убитият не е бил проблемна личност и не е бил в близки отношения с убитото момиче. Имал си друга приятелка.

Задържаният за убийството е работел като охранител. Той е съсед и на кмета на Лозен, който призна пред БНТ, че е шокиран от случилото се. 

"Силно бях изненадан и много притеснен. Съжалявам, съболезнования на роднините. Нямам сигнали лично срещу него, нито срещу другите двама", заяви Георги Младенов.

34-годишният мъж има висящо дело за убийство по непредпазливост на предишната си приятелка. Тя е била удушена с колан по време на интимен акт, съобщи по-рано Нова телевизия. Чавдар е бил пуснат с мярка "подписка" от Софийския районен съд. Разследването все още продължава. Информацията потвърдиха и хора от селото.

"Имаше някаква проява преди 2 години. Докъде е стигнало следствието, не мога да кажа", каза още кметът на Лозен.

Според източници от разследването задържаният мъж е познат на полицията заради криминални прояви.

Оръжието, с което е извършено престъплението, е законно притежаван боен пистолет. Той е бил на бащата на настоящата приятелка на Чавдар, който е бивш полицай. Заподозреният е откраднал оръжието, което е било съхранявано в нощно шкафче.

Жестокото убийство потресе жителите на Лозен, които се събраха с цветя на бдение в памет на жертвите и на мирен протест, за да поискат справедливост и за трите жертви - момичето, убито преди година, както и двамата застреляни младежи сега. Хората настояваха агресията да бъде прекратена.


Новините от днес и със задна дата