неделя, 4 юни 2023 г.

17-годишен спаси от удавяне две деца след скок от вълнолома в Бургас

 В линейката с мигранти са открити и наркотици - Труд

Две деца са пострадали след като са скочили в морето от вълнолома на пристанището на Бургас. Той е в неохраняемата зона, след Централния плаж, информира Булфото.

От водата са ги извадили дежурни спасители, които са се отзовали на виковете на другите деца от групата.

Инцидентът е станал към 14.00 часа в неделя. На място са пристигнали екипи на "Бърза помощ" и полицията.

Децата имат наранявания по телата и са откарани в УМБАЛ - Бургас. 

Преди инцидента шест момчета, сред които и пострадалите, са били изгонени от спасителите, но не са се подчинили и са навлезли навътре в морето.

Спасителите са се намесили при спасяването на двете деца, които са скочили от тетраподите на вълнолома.

Децата са прегледани в болницата и освободени за домашно лечение с леки охлузни наранявания, получени в резултат на силното вълнение и блъскането им в тетраподите, разположени по бургаския вълнолом до Морска гара, съобщи впоследствие БНР.

Двете момчета, на възраст 8 и 14 години, са отишли сами на плаж, като заблудили баба си, че с тях ще бъде бащата на по-малкото момче. Разпънали хавлиите край вълнолома и решили да се окъпят, непреценявайки опасността от бурното море и отривистите пориви на вятъра. Децата са братя - имат обща майка, но различни бащи. Майката работи в чужбина, за тях се грижи баба им.

Единствено щастливата случайност, че не са скочили и шестимата едновремено, а виковете за помощ на останалите на брега са привлекли вниманието на спасителите, които са на около 400 метра от вълнолома.

Вятърът в Бургас е с 60 км в час и заради това плажът е почти празен въпреки слънчевото време.

Новините от днес и със задна дата