събота, 20 май 2023 г.

България е готова да помогне при възстановяването на Украйна

 Министърът на външните работи Иван Кондов

България е готова да помогне на Украйна при възстановяването на инфраструктурата и икономиката ѝ.

Все още няма предприети конкретни действия в тази посока, но вече има заявен интерес от работещи в строителния бранш, уточни служебният министър на външните работи Иван Кондов, цитиран от БНР.

"Все още предприети действия няма. Това обаче е един въпрос, който се обсъжда много усилено в Европейския съюз и на практика ние вече се опитваме да започнем подготовка за една евентуална бъдеща реконструкция на страната. Очакваме все пак да дойде моментът в който ще можем да имаме конкретни действия.

Има вече изразени, примерно, желания, от строителния сектор, има някои предложения, но все още няма стъпки, които да са към възстановяване."

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата