събота, 20 май 2023 г.

Росен Христов: Няма причина цените на тока да бъдат извън нормалните

 

Виждаме ясна стабилизация на пазара на ток - не само в България, но и в европейски мащаб. Това каза служебният министър на енергетиката Росен Христов в предаването "Събуди се" на Нова телевизия.

Очаквам тенденцията да се запази и няма причина цените на тока да бъдат извън нормалните. Цените на газа също се стабилизираха и в България, и на световните борси, добави министърът.

По думите му вече е преодолян моментът с паниката, която се беше създала миналата година, във връзка с възможността да няма доставки на газ.

Така че очаквам стабилен пазар в следващите месеци, допълни служебният министър. Той каза, че до няколко месеца се очаква да се стабилизират цените и на крайните стоки.

Министерството на икономиката работи по този въпрос. Това е проблем в много държави - определени бизнес структури се възползват от възможността и продължават с инерцията от кризата да трупат свръхпечалби, коментира Христов.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата