събота, 13 май 2023 г.

Изтребител Су-34 и хеликоптер Ми-8 се разбиха в руската Брянска област за часове

  

Изтребител Су-34 и хеликоптер Ми-8 се разбиха в рамките на ден в руската Брянска област.

Самолетът е паднал близо до украинската граница, по данни на службите за спешна помощ. Проверява се каква e съдбата на хората на борда, каза източник от службите, уточнявайки, че обстоятелствата около катастрофата се разследват. 

Това се случва часове след като службите за спешна помощ съобщиха и за хеликоптер Ми-8, разбил се също в Брянска област. Според източник от службите за справяне с извънредни ситуации двигателят на хеликоптера се е запалил преди катастрофата.

"Хеликоптерът се е разбил в град Клинци, по предварителни данни, поради пожар в двигателя", казва източникът на ТАСС. По думите му в момента се установява чия собственост е хеликоптерът. Проверяват се и дали има пострадали. Представителят на местната власт Сергей Евтеев заяви пред агенцията, че на земята няма разрушения и че по-късно ще бъде предоставена допълнителна информация. 

Съветският многоцелеви хеликоптер Ми-8 е разработен през 60-те години на 20-и век и, заедно с износния му вариант Ми-17, е най-разпространеният хеликоптер в света.

Хеликоптер Ми-28 пък се разби в петък по време на тренировъчен полет в района на Джанкой в Крим. Военното летище в района беше атакувано от украински или руски партизани на 16 август миналата година, когато бяха унищожени няколко руски бойни самолета. 

През януари 2023 г. пък хеликоптер на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна се разби до детска градина край Киев, като при инцидента загина вътрешният министър на страната Денис Монастирски.

През ноември 2022 г. в Тверска област в Русия се разби и частен хеликоптер, а двама души загинаха.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата