вторник, 16 май 2023 г.

Община Бургас помага за изготвяне на повече от 200 нови проекта за саниране

 Община Бургас помага за изготвяне на повече от 200 нови проекта за саниране

Около 200 стари панелни блока в Бургас бяха обновени по време на първия етап на Националната програма за саниране. Като резултат, сметките им за отопление през зимата и охлаждане през лятото намаляха значително. Тази година жителите на още 280 блока искат същото да се случи и при тях.

Бургазлии са изключително активни при настоящото продължение на Националната програма, осъзнавайки ползите от нея. В началото на месец май кметът Димитър Николов подписа първите споразумения със сдружения на собствениците във връзка с кандидатстването за саниране.

И този път Общината помага на своите жители с целия си административен капацитет. Тя организира обследване, паспортизация и изготвя проектните предложения. Новите 280 комплекта документи ще бъдат подадени и изпратени в МРРБ. Работата е огромна като обем, процесът е продължителен и ще се осъществява поетапно.

Оценката на подадените предложения и одобряването на кандидатите ще става в МРРБ, София.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата