вторник, 16 май 2023 г.

Кметът и датският посланик обсъдиха предстоящия летен сезон и инвестиционния климат

 Кметът и датският посланик обсъдиха предстоящия летен сезон и инвестиционния климат

Днес кметът Димитър Николов проведе среща с Негово Превъзходителство Йес Брогорд Нилсен – посланик на Кралство Дания в България. В нея участва и старши комисар Калоян Калоянов – директор на Областната дирекция на МВР – Бургас.

Основна тема на разговора помежду им беше предстоящият летен туристически сезон.

„Готови сме да посрещнем нашите гости. Бургас е сигурно и приятно място. Традиционно имаме туристи от Дания. Надявам се да стават все повече. Водим разговори с концесионера на нашето летище за удължаване на сезона и повече полети до Бургас след лятото. Това би било удобство и за предприемачи от Дания с интерес към нашия град и регион.“, каза кметът.

Комисар Калоянов добави, че посолството може да разчита на партньорско отношение както от местната власт, така и от полицията.

Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен сподели, че предприемачи от неговата страна продължават да проявяват интерес към България и Бургас като място за инвестиране в областта на зелената енергия. Кметът Николов препотвърди готовността си при конкретни запитвания да окаже пълна институционална подкрепа.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата