понеделник, 24 април 2023 г.

Още превалявания, гръмотевици и по-хладно време през седмицата

 Още превалявания, гръмотевици и по-хладно време през седмицата 

В следващите дни неустойчивото, а в средата на седмицата - и по-хладно време, ще се задържи над много райони от страната.

Днес облачността ще бъде значителна и около и след обяд на много места в западните и централни райони ще вали дъжд, прифружен от гръмотевици.

Интензивни явления, значителни валежи, както и локални градушки, са възможни над Северозападна България и около Западния и Централен Балкан. Температурите все още ще бъдат около обичайните за периода, от 17 до 22 градуса.

През нощта ще има значителна облачност, с по-съществени намаления над Източна България. Там ще духа слаб до умерен вятър от юг. Още преди полунощ преваляванията временно ще спрат в повечето райони и на запад.

Утре сутринта минималните температури в страната ще бъдат от 7 до 12 градуса.

През деня ще бъде предимно облачно и отново на много места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Дневните температури ще са в интервала от 15 до около 19 градуса. По-късно след обяд отначало в северозападните райони ще се появи и усилва вятър от северозапад.

В Европа сравнително хладно остава в западните и централни части на континента.

В Испания, обаче, ще бъде съвсем истинско лято. В Мадрид температурата след обяд ще достигне около 30 градуса, но в южните части на страната ще има места с температури до 35-37 градуса - това в момента, в края на април.

У нас на Балканите ще остане неустойчиво, с превалявания и гръмотевици, а към средата на седмицата за пореден път и температурите ще се понижат.

В нашата страна в сряда ще бъде по-хладно, с температури от 13 до 18 градуса, но на места в източната половина на страната ще остават  и по-ниски. Там ще духа до умерен вятър от север-североизток. Ще бъде неустойчиво, но превалявания с гръмотевици ще има главно в северните и централни райони на страната.

В четвъртък остава по-често облачно и хладно, с превалявания от дъжд на изток и краткотрайни валежи с гръмотевици на места в централните райони. Минималните температури ще бъдат от 4 до 9, а дневните от 12 до 18 на запад  и до 10-12 в източните райони.

В петък от запад облачността ще се разкъсва и сутринта на места по високите котловини на запад са възможни слани. Температурите сутринта ще бъдат от около 1-2 градуса там до 7-8 на места на изток. През деня ще се затопли и максималните стойности ще достигнат 15-20 градуса, по-високи по поречията на Дунав и Марица. Ще се развива купеста облачност, но слаби краткотрайни валжи са възможни само на изолирани места в планините. 

В събота ще остане без съществена промяна. Минималните и дневните температури слабо ще се повишат. През деня облачността ще бъде незначителна, а краткотрайни превалявания ще има привечер на места над и около планините на запад.

В неделя отново ни очаква неустойчиво време, с валежи и гръмотевици. на повече места в страната. Температурите ще достигнат 16 до около 21 градуса.

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата