неделя, 16 април 2023 г.

Неделното училище към храм „Св. Пимен Зографски“ ще отбележи Възкресение Христово

 Неделното училище към храм „Св. Пимен Зографски“ ще отбележи Възкресение Христово

Децата от Неделното училище при храм „Св. Пимен Зографски“ в кв. „Крайморие“ са подготвили голям празничен концерт за Възкресение Христово.

Събитието ще започне в неделя в 11.00 часа. В програмата са включени детски великденски песни, изпълнени от вокалната група „Сребърни звънчета“ при Неделното училище с диригент Светла Добрева и рецитал на стихове, посветени на големия християнски празник.

Талантливата пианистка Лена Динева ще изпълни „Кучешки марш“ и „Мери има агънце“. За десета поредна година ще се проведе и традиционният благотворителен базар на великденски фенери и сувенири, изработени от децата от Неделното училище.

Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Божидар Велизаров Томов. В празничното събитие е включено и надиграване със специалното участие на Детска танцова група за народни танци при Читалище „Петър Янев – 1939“ - кв. „Крайморие“, и Танцова група за народни танци „Медено котле“ от комплекс „Меден рудник“. Ще бъде представена и фотоизложбата „Историята на храм „Св. Пимен Зографски в снимки“.

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата