сряда, 26 април 2023 г.

Ехо! Не ви плащаме заплати за цирк! Тъпи спорове между "Възраждане" и ДБ заради "жената на Копейката" и "коалиция "Сорос-донос"

  

Просташки спорове между "Възраждане", ДБ и Явор Божанков стана причина за непредвидена почивка. Председателят на парламента Росен Желязков разпусна депутатите за 10-минутно уталожване на страстите, след като бившият депутат от БСП за България Явор Божанков, вече от името на ПП-ДБ, влезе в конфликт с Костадин Костадинов.

По време на дебатите за наименованието на социалната комисия Явор Божанков заяви, че от "Възраждане" проявяват двоен стандарт към НПО-та и спомена съпругата на лидера на партията. Той упрекна партията, че няма нищо против неправителствения сектор, "когато жената на Копейката усвоява пари с НПО-та от лоши западни компании". И попита: "Или по принцип не им харесват НПО-та".

Това предизвика Костадин Костадинов да поиска председателят на НС да се намеси и да не дава думата на "сбъркани хора с нетрадиционна ориентация да превръщат това място тук в клоака, позорище, да служи за присмех и подигравка". "Много моля да не позволявате за в бъдеще да бъде принизявано НС, защото ще се наложи ние да вземем мерки", добави той, като не пропусна да напомни как Божанков преминал отляво вдясно.

"Аз мога да говоря за коалиция "Сорос-донос" от днес до края на света, не бива да позволявате по никакъв начин такива пропаднали субекти да определят начина, по който НС да функционира", добави Костадинов.

Желязков реагира, като заключи, че изказването на Костадинов е доказателство за "нихилация на аргументи".

Разправията между "Възраждане" и ДБ продължи, след като Манол Пейков поиска също от председателя на НС да не позволява на лидера на "Възраждане" да държи такъв език и да ги обижда. "Вие се опитвате да нормализирате език, който е неприемлив в публичното прострнство", упрекна депутатът от ПП-ДБ по адрес на Росен Желязков. И се закани, че от парламентарната група също имат "богато въображение".

"Аз също мога да ви назова, човек, който пише с къси букви, обърна се той към Костадин Костадинов. "И всеки следващ път, когато в присъствието на президента, вие използвате обидни думи, ще отвърнем. Нещата минават на махленско ниво, така политика не се прави", добави Пейков.

"Няма как сбъркани хора да ме уязвят, въпросът е друг, не бива да допускате простащината на "доносническа България" да надделява", отвърна Костадинов и се възмути, че Божанков е бил чут от ученици на балкона в пленарната зала.

"Тези деца на балкона слушаха просташки изказвания от един простак, от един доносник. Направете необходимото да изхвърлите тази утайка от парламента, защото иначе ние ще я изхвърлим, разбрахте ли ме", не удържа нерви Костадинов по посока на станалия прав в пленарната зала в този момент Манол Пейков.

Росен Желязков пък наказа Костадинов със забележка за поведението му и побърза да даде 10-минутна почивка, след като и депутати от "Възраждане" наскачаха от местата си.

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата