петък, 7 април 2023 г.

Убитата жена е търсила помощ от неправителствени организации

  

                     Снимка: БТА

Личен конфликт е причината за убийството на младата жена, чието тяло бе намерено в багажник на автомобил, каза пред журналисти главният секретар на МВР Петър Тодоров.

"Жертвата е търсила помощ от неправителствени организации", това заяви на брифинг на МВР вътрешният министър Иван Демерджиев по повод на убийството на 32-годишната жена, намерена в багажник в София. 

"Няма подаден сигнал от младата жената към органите на МВР. Тя е споделяла опасенията си със своите близки", заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров. 

Според него на 3 април е постъпил официалният сигнал от нейни близки, че нямат контакт с нея и не се е явила на среща, на която е трябвало да вземе детето си. С мъжа са имали познанство в близки отношения, съобщи Петър Тодоров. 

"Започнала е активна работа на служителите на полицията и СДВР, буквално след няколко часа задържаме лицето, което имахме подозрения, за съжаление открихме трупа на жената. Те са имали близки отношения и основната версия е, че в резултат на тази връзка възниква противоречие, което е довело до убийството на жертвата", допълни главният секретар на МВР.

Тялото на 32-годишна жена е намерено снощи в столицата. То е открито в багажник на автомобил, оставен в автосервиз на приятел на заподозряния за убийството.

От първия момент въпреки, че това се водеше отвличане, ние го водихме като убийство, заяви главният секретар на МВР.  

Колата с убитата жена е намерена в автосервиз на приятел на задържания.

Вече има образувано досъдебно производство.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира, че проблемът с домашното насилие ескалира.

"Нужна е по-добра комуникация между институциите и неправителствения сектор. Имало данни, че жертвата е потърсила помощ от НПО, но сигналът не е стигнал до МВР", посочи Демерджиев.

Тялото на жертвата беше открито в багажник на кола в столичния квартал "Захарна фабрика". Заподозрян за смъртта ѝ е 34-годишен мъж, с когото жертвата работила в мобилен оператор.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата