събота, 22 април 2023 г.

Стоичков зарадва българската общност в Каталуния и призова децата: Учете! (Видео)

  

                       Снимка:Софтпрес

Дългоочакваната и забавена заради пандемията визита на "Историята" на Христо Стоичков в Барселона вече е факт.

От летището Кавалерът на "Златната топка" дойде първо в българското училище в Каталуния - "Св. Св. Кирил и Методий", за да представи биографичната си книга. Гост на събитието беше и Цветелин Цолов, консулът ни в Барселона.

"Мното съм щастлив най-накрая да бъда сред вас - възкликна Камата. - Когато преди 15 години поставихме основите на училището, бяха двадесетина деца. Сега са над 120! Деца, учете! Спортът е страхотно нещо, но не всеки от вас ще стане спортист."

Стоичков подари на Стоянка Колева, директор на училището, копие на "Златната топка".

Ето това е нещото, за което винаги съм мечтал - продължи легендата. - За един футболист няма по-голяма награда от "Златната топка". В моята "История" ще разберете как съм я постигнал. Ако в книгата ми има нещо невярно, обърнете се към моя голям приятел и съавтор Владимир Памуков. Десетилетия наред ние сме заедно. Владо знае всичко дори по-добре от мен!"

Стоичков бе приветстван от Колева, която му благодари за оказаната част.

"За мен, за нашето училище е огромна чест да посрещна Христо Стоичков - сподели тя. - Той винаги е бил един от най- големите ни приятели."

А консул Цолов добави: "Седейки до Христо, знам, че седя до най-големия посланик на България по света".

"Историята" на Стоичков се превърна в бестселър на българския пазар в новото време. Изздадената от "Софтпрес" автобиография мина 70 000 тираж.

В чужбина "Историята" бе представена в Лондон, Чикаго, Торонто, Варшава, Леон и сега в Барселона. Преведена е на три езика - английски, испански и полски.

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата