петък, 7 април 2023 г.

Огромни задръствания на изхода на София към магистрала „Тракия“

  

Снимка: Facebook/Катастрофи в София, Nikol Zasheva

За огромни задръствания на изхода на София към магистрала "Тракия" съобщават потърпевши, които в следобедните часове на днешния петък опитват да излязат от столицата. Към 14 часа по отсечката се преминава за повече от 30 минути. 

Причината е ремонт на платното в посока Пловдив, малко след отбивката за Източната тангента. 

От Агенция "Пътна инфраструктура" обясняват, че движението в участъка от 0 до 3 км на магистралата в посока Бургас се осъществява само в активната лента. В отсечката от 46 до 50 км движението е в изпреварващата лента поради ремонт на асфалтовата настилка, допълват от агенцията. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, съветват от АПИ.

Освен това, днес до 19 ч. и утре от 8 до 14 ч. между 5 и 23 км на "Тракия" в посока Бургас се ограничава движението на моторни превозни средства над 12 тона заради очаквания интензивен трафик за почивните дни. 

За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по път I-8 София - Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона ще се отбиват при пети километър в посока Бургас на магистрала "Тракия" по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел "Вакарел" - при 23-ти км на "Тракия".

От АПИ припомнят, че е необходимо шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

В момента движението по мостовото съоръжение при 20-ти км в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента. Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящ ремонт на пътната плоча на селскостопанския подлез при км 20+500 на автомагистралата.

Заради ремонт на жп надлез при 159-и км на магистралата на 5 април беше ограничено движението от 157-ми до 162-ри км, в платното за София. 

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата