понеделник, 27 март 2023 г.

Адвокат отказа защита на подсъдимия за убийството на брокерката Теодора заради морални съображения

 Посдъдимият за убийството на Теодора и Юмер 

Адвокат Бойко Даков, назначен от Адвокатската колегия в Бургас за резервен защитник на подсъдимия Станимир Рагевски, обвинен в две убийства, е отказал да приеме защитата му поради морални съображения, съобщиха от Окръжния съд в Бургас.

Миналия месец съдът трябваше да даде ход на делото срещу Рагевски. Делото обаче не започна заради неявяване на адвоката на подсъдимия - Ваня Радиева.

Рагевски е обвинен в убийствата на Теодора Бахлова, брокер на недвижими имоти, и на 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед.

Днес съдът в Бургас разгледа въпросите относно предявените граждански искове от пострадалите лица. За претърпени неимуществени вреди дъщерята и майката на пострадалата Бахлова са предявили граждански искове в размер на общо 800 000 лв., а близките на Юмер Мехмед - в размер на общо 400 000 лева.

Следващото заседание по делото е насрочено за 27 април.

46-годишната брокерка на недвижими имоти Теодора Бахлова бе в неизвестност от 29 октомври 2020 г., когато излязла от дома си на улица "Оборище" 38 в Бургас. Бахлова е убита в частен апартамент в морския град. Убийството е извършено с пистолет "Макаров", който бил със заличен фабричен номер, след това тялото ѝ било разчленено. То е престояло повече от три месеца в бидон със силна киселина в частно жилище, после бидонът е бил преместен в търговски обект. На 25 август 2021 г. останки от тялото на изчезналата жена бяха намерени заровени в Парцел 12 в бургаските гробища. Месец по-късно нейни останки бяха открити и в градската канализация.

Рагевски е обвинен и за убийството на 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед, извършено на 4 август 2021 г. в Бургас. Убийството е извършено с пистолет "Макаров"; тялото на Мехмед също е било разчленено и разпръснато на различни места.

От Окръжния съд в Бургас съобщиха, че Станимир Рагевски е обвинен и за това, че без да има разрешително, е държал горепосочения пистолет, както и боеприпаси за него. Обвинен е и за държане на високорискови наркотични вещества - марихуана и смес от кокаин и пирацетам.

За укриването на останките на Бахлова и Юмер Мехмед, Рагевски е имал и съучастник - Диян Дичев. Той миналата година получи наказание "лишаване от свобода" от 4 години и 6 месеца. Пистолетът "Макаров", с който са извършени двете убийства, бе открит в заведението на Дичев, който държал под наем във Военния клуб в Бургас.

Новините от днес и със задна дата