понеделник, 6 февруари 2023 г.

Катастрофа с военни камиони

  

                                   Снимка: zovnews.com

Катастрофа с военни камиони на път Е-79 между Враца и Мездра. Инцидентът е станал към 8 ч. сутринта. Няма пострадали, съобщи bTV.

Кола, съпровождана от военна полиция, е пътувала в посока София, но пътят е бил заледен и лекият автомобил се е завъртял пред колоната. Първите два военни камиона са успели да избегнат сблъсъка, но третият е връхлетял мантинелата.

Образувало се е огромно задръстване в посока столицата.

В момента се правят опити да бъде изтеглен камиона. От Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщават, че движението по път I-1 в участъка Враца - Мездра е ограничено, а трафикът се извършва през пътен възел "Моравица". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, апелират от АПИ.

От МВР информираха, че един човек е загинал, а девет са ранени в пътни катастрофи в страната през изминалото денонощие. Регистрирани са осем тежки катастрофи. 

От началото на годината тежките катастрофи са 525, загиналите са 41, а ранените - 670.

Пътните настилки са мокри и проходими при зимни условия.

Времето над страната днес е предимно облачно. Вятър духа в почти цялата страна, дъжд не вали. Сняг вали в Бургас, Варна, Вeлико Търново, Враца, Монтана, Смолян, Русе, Шумен, Хасково, на автомагистрала "Струма", на проходите "Шипка" и "Републиката".

Намалена видимост до 100 м поради мъгла има в област Стара Загора. 

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ

Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 
“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата