понеделник, 6 февруари 2023 г.

Серия от трусове и в района на Вранча, най-силният е 4,5 по Рихтер

  

Пет земетресения в Румъния за една нощ. Най-силното е било с магнитуд 4,5 по Рихтер и е станало на дълбочина 20 км в 03:26 в сеизмичната зона на Вранча, окръг Бузъу, съобщават от Националния институт по геофизика на Румъния, предаде БТА.

Днешният трусът в Румъния става минути след опустошителтото земетресение с магнитуд 7,8 регистрирано тази нощ в 3:17 часа българско време на границата между Турция и Сирия, в близост до градовете Адана и Алепо. 

Броени минути след основния трус са регистрирани два силни последващи трусове (афтършока) с магнитуди 6,7 и 5,6, които са причинили още повече разрушения и паника в засегнатия регион. Вълната от вторични трусове продължава и в момента. 

Земетресение е над 30 пъти по-силно от регистрираното преди три години, на 24 януари 2020 г. в източната част на този разлом, което доведе до 40 убити и над 1600 ранени. 

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ

Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 
“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата