неделя, 5 февруари 2023 г.

Вида Попова: ВЪРНЕТЕ КОСТИТЕ НА ГОЦЕ

 Вида Боева: Ванчо Михајлов беше калуѓер на Македонија | Press24

                   Вида Боева Попова / Рим
ВЪРНЕТЕ КОСТИТЕ НА ГОЦЕ
Обръщаме се днес към изпадналата в паника пост-комунистическа номенклатура на режима в нашата изстрадала Македонска Родина. Блокирана границата с Европейския съюз !? Списъци на европейски /български/ граждани, които не се допускат заедно с нас да почетат паметта на българския революционер Гоце Делчев !? Побоища над македонски българи, стрелби срещу културния ни център в Охрид, палеж на Клуба "Иван Михайлов", разбити български витрини като в Кристалната нощ на онези, които имитирате, списъци в интернет на активни македонски българи за елиминиране, телефонни заплахи...!!!
Каква Европа за вас ?!
Вие сте децата на колабораторите с югославската окупация и още носите родилните петна на своето предателство към нашата татковина Македония.
Търсите европейско тескере за тоталитарните си нрави ? Нема да го добиете, се разбира. Но защо ви е толкова страх от нас ? Нели ние македонските българи, според фалшифицирания ваш попис, сме...само 3500 ? Страх ви е от ИСТИНАТА. Не сте свестни, че сами се разобличавате. Изводът от последните ваши полицейщини е само един: Ако ние македонските българи и българите от Горна България не можем спокойно и цивилизовано да се поклоним пред гроба на своя революционер, тогава ще требва рано или късно да върнете коските на Гоце в София и ще ходим там, за да го почитаме спокойно на свободна българска земя....в Европа ! А вие сте свободни да се поклоните на своя патрон в Куча цвеча в Белград, където почива Йосиф Броз - човекът, който Ви направи това грозно нещо, в което се превърнахте за 70 г.
---------------------------------------------

Вида Боева Попова е родена на 20 май 1938 година в град Охрид. Завършва гимназия в родния си град, след което две години учи арабистика в Белградския университет. През 1961 имигрира в Италия, завършва политически науки в университета в Рим. През 1963 година се запознава с Иван Михайлов в Рим и в продължение на 27 години, до смъртта му, е негов сътрудник и личен секретар.

Съпруга е на Антон Попов, деец на Македонската патриотична организация и главен редактор на вестник „Македонска трибуна“. Вида Попова е дългогодишна приятелка на главния редактор и собственик на BurgasNovinite.BG Катя Стоянова, която също живее и работи в Рим.

Новините от днес и със задна дата