неделя, 12 февруари 2023 г.

Бомба от Втората световна война се взриви в Норфолк / видео

 Откриха бомба от Втората световна война и евакуират хиляди в Берлин – Нова  Варна

Бомба от Втората световна война е избухнала неочаквано в графство Норфолк, съобщи британската полиция, предаде ДПА.

Службите за спешна помощ и агенциите съобщиха за сериозен инцидент във връзка с открито във вторник голямо невзривено устройство в близост до речен мост в Грейт Ярмут.

Полицията в Норфолк съобщи, че е имало "непланирана" детонация, при която никой не е пострадал, съобщава БТА.

Специалисти от армията са обезвреждали бомбата с помощта на техника, при която чрез разрязване се предизвиква бавното горене на експлозивите и се изгаря взривния материал. Офицерите са заявили, че е имало риск от непреднамерена детонация.

След експлозията силите на реда написаха в "Туитър": "Можем да потвърдим, че експлозивът от Втората световна война в Грейт Ярмут се е взривил", се допълва в текста.

"Това не е била планирана детонация и се е случила по време на работата по обезвреждане на експлозивите", се казва още в изявлението.

Работата по обезвреждането е започнала в четвъртък, но водата, необходима за извършването на тази дейност, намалила ефективността на пясъчната бариера около устройството.

Устройството е с дължина около метър и тежи приблизително 250 килограма - то е било открито от подизпълнител, работещ по третия мост на река Йеър.

Около мястото на инцидента районът е бил отцепен в радиус 400 метра.


Новините от днес и със задна дата