сряда, 1 февруари 2023 г.

Полицайката, хваната с 500 грама канабис, е дъщеря на униформен, застрелял крадец

  

25-годишната полицайка от столичното Седмо РПУ Симона Лулеова, която бе задържана с близо 500 грама канабис в личния си автомобил, е дъщеря на бившия униформен от разложкото село Баня Иван Лулеов. Преди 10 години той простреля смъртоносно крадец на кабели, а след дълго дело бе оправдан.

Днес пък Районният съд в Разлог наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на младата жена, въпреки желанието ѝ да бъде пусната под гаранция, за да се грижи за 5-годишната си дъщеря, както и да чете за държавен изпит по специалността "Право".

Лекият автомобил "Фолксваген Голф", шофиран от Симона Лулеова, бе спрян за проверка при спецоперация на МВР в събота около 14 часа в района на Разлог. В багажника на колата униформените открили пакет със суха тревиста маса, която при направен полеви тест е реагирала положително на марихуана. Откритото количество марихуана бе близо половин килограм.

25-годишната Лулеова, чиято сестра близначка Силвия преди 2 години бе жестоко пребита в София, беше представлявана от адвокат Пенко Ненов. Той пледира за свободата на клиентката си, която е с чисто съдебно минало и майка на малко дете. Защитникът заяви, че дори и домашният арест е тежка мярка, тъй като я обрича на социална изолация и невъзможност да полага пълноценни грижи за дъщеря си.

След като се оттегли на съвещание, съдът отказа да измени мярката за неотклонение на полицайката. Тя ще бъде върната в следствения арест в Благоевград. 

Преди заседанието на съда майката и сестрата на Симона - Елена и Силвия Лулеови заявиха пред bTV, че марихуаната е била поставена нарочно, като отмъщение, след като само преди дни братът на Симона и Силвия - Георги е бил пребит от местен криминално проявен мъж, замесен с наркотици, и е настанен за лечение със счупена челюст в "Пирогов".

"Подадохме жалба за побоя в полицията и много хора ни предупредиха, че ще си имаме неприятности. Сигурна съм, че канабисът е подхвърлен като отмъщение за подадената жалба. Това, което беше в колата на сестра ми, е подхвърлено. Ако миналата седмица се бяха взели мерки срещу хората, които пребиха брат ми, с по 30 висящи дела, днес нямаше да сме тук. Още преди да отидем да пуснем жалбата с брат ми много хора дойдоха и ми казаха, че ще имаме проблеми", каза Силвия Лулеова.

Майка й Елена пък обясни, че колата, шофирана от Симона, стояла от 3 дни паркирана в близост до дома им, а едната врата не се заключвала и някой е поставил пакетите с марихуана.

Определението на Районния съд в Разлог не е окончателно. То подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Благоевград. В случай на жалба делото е насрочено за 7 февруари, вторник, от 14:30 часа.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ/ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата