вторник, 31 януари 2023 г.

62-годишната жена е убита с нож от зет, ѝ който разбил вратата на жилището

 

62-годишната врачанка е убита от 34-годишния мъж, който живее на семейни начала с нейната дъщеря. Причината са влошени отношения. Тялото на жертвата пък е открито именно от дъщеря ѝ, която не успяла да се свърже с майка си дълго време по телефона.

Това съобщиха на брифинг окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков и началникът на Районното управление на полицията в града главен инспектор Димитър Шейнов. 

По думите на инспектор Шейнов 27-годишната жена се е обадила на тел. 112 в 3.30 часа тази нощ, като е съобщиха, че е намерила мъртва майка си в една от стаите на апартамента ѝ в блок 36 на жк "Дъбника". Дъщерята отишла до жилището, след като не успяла да се свърже с майка си по телефона, въпреки многократните позвънявания. По думите на младата жена вратата на апартамента е била разбита. 

На място са изпратени екипи на полицията и съдебен лекар, като при огледа е установена порезна рана в шията на жертвата. 

След обстоен оглед на жилището и около блока, униформените намерили оръжието на престъплението - нож, захвърлен в близост до сградата. 

Малко по-късно е задържан и извършителят. Младият мъж не е криминално проявен и не е осъждан. Той и дъщерята на убитата имат бебе на няколко месеца.

Повдигнато му е обвинение в умишлено убийство и му е наложена прокурорска мярка "задържане под стража" до 72 часа. 

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ/ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата