Мащабна полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност се провежда на територията на Областната дирекция (ОД) на МВР в Бургас. Има множество задържани, както и иззети вещи - предмет на битови престъпления, съобщиха от полицията в морския град, предаде БТА.

Не се наблюдава ръст на битовата престъпност и поради това полицейската операция е преди всичко с превантивна насоченост. 

 

                     Снимка: "Булфото"

В последните три месеца, благодарение на активните полицейски действия, са неутрализирани общо четири групи извършители на крупни кражби на пари и ценни вещи от частни домове, разположени по Южното Черноморие, каза Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР-Бургас.

В днешната операция се проверяват частни адреси, търговски обекти и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения.

Паралелно на контролно-пропускателните пунктове около Бургас-град продължават проверките на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегалната миграция. В проверките са включени екипи на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", "Икономическа и криминална", както и екипи на бургаската жандармерия.