Специализирана полицейска акция срещу битовата престъпност съвместно с Регионалната дирекция по горите започна рано тази сутрин в община Котел.

Акцията стартира от село Пъдарево и се осъществява в няколко села в община Котел, като близкото Градец. Тя е насочена както към битовата престъпност и незаконната търговия с дърва, така и срещу употребата на алкохол и наркотици зад волана.

"Настоящата специализирана полицейска операция стартира от 6:00 часа. Към момента има едно задържано лице. Претърсват се няколко адреса и се проверява за незаконна търговия с дърва. Следи се и за шофьори, употребили алкохол и наркотични вещества, неправоспособни и констатиране на други нарушения по Закона за движение по пътищата. Проверява се и какво превозват, възможно е превозване на мигранти, за да избегнат другите изградени КПП-та", обясни комисар Димитър Кикьов пред БНТ.

В друго село в общината тече и проверка за превоз на дървесина съвместно със служители от Югоизточно държавно предприятие.

Полиция и жандармерията изгради пропускателен пункт и блокира пътя към от Мокрен към Сунгурларе и Рижкия  проход. Проверяват се всички водачи за редовни документи и алкохол. На терен има и следово куче, което ще следи за наличие на наркотични вещества в атомобилите.

На всеки един водач се прави проверка и за невръчени електронни фишове и те се връчват незабавно.