понеделник, 16 януари 2023 г.

Спецакция "Хавала" срещу трафика на мигранти се провежда в цялата страна

  

Специализирана операция на МВР и прокуратурата с кодово име "Хавала" срещу трафика на мигранти е започнала на територията на цялата страна, съобщиха БНР и Нова телевизия.

Вече има информация за задържани организатори на канали за трафик на мигранти от Северна Африка, Близкия изток и Азия по т.нар. "Балкански път", както и шофьори, които транспортират хората. 

Открити са и мигранти, които са пресекли турско-българската граница през последните 48 часа.

От прокуратурата и МВР за момента отказват официална информация, като единствено уточниха, че претърсванията на различни адреси и разпитите на задържаните лица ще продължат през целия ден.

Очаква се след края на спецакцията повече подробности.

В средата на декември министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев отчете спад в мигрантския натиск. Тогава той посочи, че турската страна е разположила много сили по протежението на нашата граница.

"Това са жандармерия, която е изключителна сила в Турция, както и сили на военните", уточни вътрешният министър. Той заяви, че те са разположени на различни стратегически подстъпи към границата и по този начин събирането на големи групи мигранти е предотвратено.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата