сряда, 4 януари 2023 г.

Стартира подписка за изселване на фамилиите на 4 момчета, пребили до смърт 59- годишен мъж

 Жестоко: 10-годишен и трима непълнолетни пребиха до смърт 59-годишен мъж |  Бряг News - Новинарски сайт

Жителите на видинското село Гъмзово настояват за справедлива присъда за убийството на 59-годишния им съселянин Борислав Борисов. От два дни те живеят в страх, след като стана известно, че четири деца са пребили до смърт за шише ракия Борислав Борисов, каза пред БТА кметът на селото Венизел Флоров.

Той е един от първите, които отиват до къщата на убития, която се намира в края на селото и откриват трупа му. В близост да нея няма съседи, каза още кметът и допълни, че повече от 60 години селото не помни подобно тежко престъпление.

Хората, основно възрастни, около 350 човека, са в шок от извършеното престъпление и подготвят подписка за изселване на семействата на момчетата от Гъмзово. За момчетата - на 10, 15, 16 и 17 години, никой в селото не казва добра дума. Те са познати на полицията и често извършват домови кражби, пият, крадат, бият се, разбиват домовете на хората, каза още кметът. Момчетата са роднини.

Тримата по-големи тийнейджъри са задържани с полицейска мярка първо за 24 часа, а след това са им повдигнати обвинения и са оставени в ареста за 72 ч., съобщиха от Окръжната прокуратура във Видин. Десетгодишното дете, което е съпричастно към тежкото престъпление, е изведено от семейството си и е поставено под полицейска закрила.

До 14 часа днес в Окръжния съд във Видин не беше внесено искането на държавното обвинение за постоянен арест за непълнолетните момчета, обвинени, че са пребили до смърт 59-годишен мъж от село Гъмзово. 

Междувременно пред Нова телевизия майката на един от задържаните младежи Соня Славчева заяви, че те са извършили жестокото престъпление при самозащита.

"Викнали са го и са му казали да смени ракията. Човекът им е отговорил, че нито пари ще им върне, нито ракия ще им даде и им е скочил на бой", твърди родителката.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата