четвъртък, 5 януари 2023 г.

18-годишен е блудствал, а след това и убил 82-годишната си съседка в русенско село

  

Смъртта на 82-годишната Благовеста Габровска от русенското село Щръклево е насилствена. Възрастната жена е била убита от 18-годишния си съсед, който преди това блудствал с нея. Убиецът е задържан, съобщиха от Окръжната прокуратура в Русе.

Тялото на пенсионерката, която била вдовица и живеела сама, било открито от сина ѝ на 2 януари. Тя била намерена паднала по очи на пода в стаята ѝ, а гърбът ѝ бил завит с одеяло. На място е извършен оглед и е образувано досъдебно производство. 

В резултат на съвместната работа между прокурорите и служителите на ОД на МВР - Русе е установено, че жената е станала жертва на блудствени действия и е била умишлено умъртвена от 18-годишния С.А. от село Щръклево, който е неин съсед.

Младежът вече е задържан и му е повдигнато обвинение за умишлено убийство. Той ще остане в ареста за 72 часа, като предстои внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

По делото са извършени огледи, претърсване, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели и са назначени експертизи.

Разследването по случая продължава.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата