събота, 17 декември 2022 г.

Гърци активно пътуват до България за по-евтини стоки за празниците

  

В Северна Гърция ще посрещнат празниците с български стоки, които са по-евтини и качествени, според гърците, които идват да пазаруват у нас, съобщава БНР.

Гръцки компании за играчки предлагат подаръци на по-ниски цени за децата. Търговски вериги в южната ни съседка продължават да предлагат стоки без увеличение на цените, които са включени в "кошницата на домакинята"- инициатива на министерството на развитието.

Голямо е търсенето на тези стоки, съобщават търговците.

Досега се предлагаха само хранителни продукти, но вече се включиха и коледни подаръци за децата. Над 1300 гръцки фирми за детски играчки предлагат богат асортимент от играчки на по-ниски цени. Идеята е всяко дете да получи подарък за празниците.

В същото време проверяващи екипи следят дали предлаганите стоки реално са с много малка печалба. Глобиха с над 40 хиляди евро пет магазина, които са увеличили цените на стоките, предлагани като най-евтини.

В същото време хората от Северна Гърция активно пътуват до България, за да се заредят с евтини и качествени български стоки за празниците.

Новините от днес и със задна дата