четвъртък, 15 декември 2022 г.

Дипломатическа кола блъсна майка с бебе на пешеходна пътека (видео)

  

Дипломатическа кола блъсна майка с бебе на пешеходна пътека в центъра на София, става ясно от видео, разпространено във Фейсбук.

Инцидентът се е случил на 13 декември на жълтите павета на бул. "Цар Освободител", в района на пл. "Александър Батенберг".

Веднага след сблъсъка майката, която носи бебето си в кенгуру, се изправя, а шофьорът на дипломатическата кола и водачът на още един автомобил слизат, спират движението и се насочват към нея. Междувременно жената, накуцвайки, се е качила на тротоара.

От кадрите си вижда още, че при инцидента детето си удря главичката на паветата.

Не става ясно какво е състоянието на пострадалите.

Според коментар в групата, в която видеото е публикувано - "Градско колоездене" - "СС е за автомобили на дипломати със статус на Консул, а първите две числа са идентификация на държавата, чието консулство е. В случая 77 е за Малта", написа Стоил Панков. Според други, номерата, започващи със CC, са на български граждани с дипломатически статут към други държави.

"Тук има и малко дете, не се знае от стреса, имали сме случаи, при които децата получават и затруднения при говора. Дипломатическото лице в никакъв случай не е защитено от закона. Още повече, че то подлежи на още по-големи санкции в този случай, в който е напуснато мястото на пътнотранспортното произшествие", коментира пред bgonair адвокатът Николай Димитров.

Автомобилния експерт Йонко Иванов коментира, че в случая шофьорът няма видимост: "Абсолютна липса на видимост, при положение че пешеходецът е стъпил на платното за движение и има друг автомобил, който в момента не дава достатъчна видимост на автомобила, който е в лявата лента за движение. Но тези жълти павета в случая са подвеждащи и намаляването на скоростта е доста по-сложен процес, отколкото, когато то се предвиди. Затова говорим, че трябва да има предвидимост на ситуацията".

Новините от днес и със задна дата