понеделник, 19 декември 2022 г.

Пиян и без книжка блъсна пешеходец в Бургаско

 Трагична катастрофа между "Фолксваген" и "Мерцедес" - DUNAVMOST.com

28-годишен мъж, пиян и без книжка, помете пешеходец на тротоара. Инцидентът е станал в бургаското село Дебелт. Хората твърдят, че до трагедията се стигнало след гонка между младежи с два автомобила. Единият от тях изгубил контрол и блъснал 68-годишния мъж.

Мартин Куртев е син на пострадалия. Той разказа пред NOVA, че видял събрани хора, слязъл от колата си и видял баща си проснат по очи, безжизнен. "Отидох и го видях целия намлян, буквално", спомня си Янка Куртева - съпругата на пострадалия 68-годишен мъж.

В събота следобед, по думите на местни, имало сватба. Сред присъстващите били и седналите зад волана младежи, които след употреба на алкохол, решили да изпробват мощността на колите си.

"Те не караха, те просто летяха. Гониха се", казва Кокона Катърова, която живее в Дебелт.

Пострадалият Иван Куртев се движил по тротоара на 200 метра от кметството. След удара колата тръгва, спира се в портала на отсрещната къща и бяга от местопроизшествието, казва кметът на селото Иванка Ангелова. Охранителни камери обаче заснемат автомобила, който лети по улицата. Полицията го установява и задържа 28-годишен мъж, за когото се смята, че е бил зад волана.

"Тестван е за употреба на алкохол с дрегер, като апаратът е отчел 1,88 промила. Констатирано е също, че въпросният мъж никога не е притежавал шофьорска книжка, т.е. той е неправоспособен водач", обясни говорителят на ОДМВР - Бургас Цветелина Рандева.

Мъжът е освободен след 24-часово задържане. Полицията работи по версията, че зад волана на колата е била жена и след като напуснала произшествието мъжът е поел вината ѝ.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

 

Новините от днес и със задна дата