понеделник, 19 декември 2022 г.

Полицайката Симона Радева призна, че е занесла стълбата в дома на Семерджиев

  

                                  Снимка: БТА 

Отстранената от длъжност полицайка Симона Радева се яви в Съдебната палата със скрито лице. Името ѝ беше свързано с Георги Семерджиев.

От свидетелските показания става ясно още, че преди катастрофата работниците са измили колата на Семерджиев към 22.30 часа. По това време Симона Радева също е била в автомивката.

С личния си автомобил Симона Радева е занесла стълбата, с която Семерджиев да се прибере в дома си, веднага след катастрофата. Той ѝ се е обадил от телефона на един от работниците в автомивката. Според друг работник в автомивката Симона Радева и Георги Семерджиев се прегръщали и целували "приятелски".

Симона Радева твърди, че 5-6 пъти е ходила в автомивката на Семерджиев, за да си мие колата. Но не каза, да е имала други ангажименти.

Тя заяви, че силно казано е, че познава Семерджиев.

"Знам го, защото съм го спирала за полицейска проверка. В деня на инцидента бях на автомивката на Семерджиев, в късния следобед. Пих кафе там с едно момиче. Не знам как се казва. Беше привечер вече и отидох да заплатя дограма за наследствен апартамент, отидох да взема майстора. Пристигайки на адреса към 23.00 ч, установих, че ключовете за апартамента ми ги няма. Чух се с мияча от автомивката и тръгнах натам за ключовете. По пътя видях, че има катастрофа, позвъних на моя приятел от 4-о РУ. Спрях на местопроизшествието", разказа Радева пред съда.

Попитана дали е предприела нещо, като е видяла инцидента, Радева заяви - "Не, конкретно".

Тя звъняла на гаджето си Мирослав Якимов от 4 РУ, защото той отговарял за района на катастрофата. Мъжът бил там, както и много други служители. Радева обясни, че и гаджето ѝ познава Семерджиев.

На гаджето си обяснила, че си е забравила ключовете на автомивката. Тогава се обадила пак на един от работниците на автомивката. Разпознала гласа на Семерджиев. Тонът му бил спокоен. Помолил я да вземе стълба от автомивката му и да я донесе пред дома му.

Обясни, че на автомивката намерила ключовете от своя дом. Там били миячът Зоро и друго момче. Питала за малка стълба. Оказало се, че и те търсят такава. Дали ѝ такава, която да може да пренесе.

Питала Георги Семерджиев какво става. Той помолил да не го разпитва. Не видяла дали Семерджиев е бос. Не била помагала на Семерджиев и за качването на стълбата, каза тя.

И обясни, че помолила мияча Зоро да размени двете регистрационни табели на колата й. Причината - едната била изкривена.

"Отидох пред кооперацията му. Попитах го има ли му нещо, защото изглеждаше странно. Каза ми да не го разпитвам. Извадих стълбата от колата и му я дадох", обясни бившата полицайка.

С нея били и служители на автомивката на Семерджиев.

Също така посочи, че се е возила няколко пъти в колата му, като на стъклото имало лампа, но никога не я е виждала включена. Някои пъти си е позволявал по-бързо да кара, но не е било с безумна скорост, посочи тя.

По делото днес бяха разпитани седем свидетели. В съдебна зала бяха и роднините на двете убити млади жени. Роднините на една от жертвите поискаха над 1 млн. лв. обезщетение. 

Делото срещу Георги Семерджиев започна по същество в Софийския градски съд. Семерджиев ще отговаря за общо 5 престъпления, извършени на 10 юни, както и на 5 юли тази година.

В обвинителния акт пише, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 км/ч, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал на червен светофар.

За тежката катастрофа на бул. "Черни връх" обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост, като действието е извършено под въздействието на метамфетамин, Семерджиев е избягал от местопроизшествието, случаят е квалифициран като особено тежък.

Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор.

Новините от днес и със задна дата