сряда, 21 декември 2022 г.

Военен застрелял мъж от ревност, застава пред съда

  

Военно-окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт в съда срещу срещу военнослужещия Г.И. за извършено от него убийство с незаконно притежаван пистолет, съобщиха от държавното обвинение. 

Жестокото престъпление бе извършено на 20 април т.г. в казанлъшкото село Енина. Служителят на Министерство на отбраната живеел на семейни начала с жена, с която имали четири деца. От дълго време обаче отношенията между родителите били влошени и те периодично се разделяли и събирали.

Във фаталната вечер военният разбрал, че майката на децата му е в компания с други няколко мъже в стопанска постройка на козеферма в землището на село Енина. Сред тях бил и 47-годишният А.Л., който работел като пастир там. След като употребил алкохол и обзет от ревност, военнослужещият взел от дома си незаконно притежавания от него пневматичен пистолет, преработен като боен, и отишъл до постройката.

След като влязъл в помещението и след кратък скандал ревнивецът произвел близък изстрел в главата на пастира, който издъхнал на място. 

По делото са разпитани множество свидетели, извършени са експертизи и са събрани писмени доказателства. Обвиняемият военнослужещ е бил задържан незабавно, мярката за неотклонение "задържане под стража" не е променяна.

Новините от днес и със задна дата