четвъртък, 15 декември 2022 г.

Бойко Рашков отказа да получи призовка заради АМ "Хемус", защо ли!?

  

Бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков е отказал да получи призовка за разпит, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Държавното обвинение иска да разпита бившия вътрешен министър и настоящ депутат от "Продължаваме промяната" по повод негови твърдения, свързани със строежа на автомагистрала "Хемус"

От прокуратурата съобщават, че на 2 декември е направен опит да бъде връчена призовка на Рашков, но той е отказал да я получи. Държавното обвинение иска Рашков да разкаже известната му информация относно договарянето и изграждането на лотове 7, 8 и 9 на автомагистрала "Хемус".

Явяването на Рашков пред прокурора и даването на сведения е негово законово задължение, каквото има и всеки друг български гражданин, посочват от прокуратурата и напомнят, че законът им дава право да разпоредят принудително довеждане и да наложат глоба до две хиляди лева.

В края на ноември, в телевизионно интервю, Рашков заяви, че има доказателства за "огромни финансови ресурси, които са изтекли към приближени към ГЕРБ фирми".  По думите му "парите са стигнали до кухи фирми, оттам до лица, които са ги ползвали не за строеж на магистрала "Хемус", а са закупени скъпоструваши луксозни имоти в София".

Новините от днес и със задна дата