петък, 9 декември 2022 г.

За 6 дни: Трети млад мъж отне живота си със скок от Аспаруховия мост

 Аспарухов мост - Варна - NOVA 

Трети млад мъж отне живота си със скок от Аспаруховия мост във Варна само в рамките на шест дни.

Около 3.45 часа на 3 декември на тел. 112 е подаден сигнал от случайни шофьори, че лек автомобил е спрял на моста. Водачът излязъл от колата, прекрачил перилата и полетял надолу. 

Самоличността му е установена - 39-годишният Недялко Георгиев от Добрич. Екипи на полицията и "Морска администрация" издирваха тялото му в продължение на няколко дни, но неуспешно. Затова и издирвателната операция е прекратена.

Късно снощи съпругата му Теодора помоли за помощ в социалните мрежи.

"Скъпи приятели, Недялко изчезна под Аспаруховия мост преди 5 дни. Имам апел към всички, МОЛЯ всеки, който може да се включи в търсенето му по суша да дойде в събота и неделя под Аспаруховия мост в 8:30 ч. защото властите прекратиха търсенето, а моят Недялко още го няма", написа отчаяната млада жена.

Теодора Георгиева призова в търсенето освен по суша да се включат и доброволци с лодки.

На 28 ноември близките на 27-годишния възпитаник на Тракийския университет в Стара Загора д-р Йордан Кънчев разпространиха снимката му в социалните мрежи с молба за помощ. От семейството му написаха, че след 15.30 часа в понеделник младият мъж излязъл на разходка в Морската градина и изчезнал безследно. Телефонът му бил извън обхват, а издирването му от приятели останало без резултат.

На следващия ден тялото на млад мъж бе извадено от канала под Аспаруховия мост. След разпознаване е установено, че то е на д-р Кънчев.

Няколко часа по-късно потребители на социалната мрежа сигнализираха за изоставена кола на Аспаруховия мост. На място бяха изпратени екипи на полицията. Установено е, че 18-годишният шофьор на колата, който е от варненско село, спрял на съоръжението и скочил през перилата. Младежът е загинал на място след падане в сухата част под моста.

Новините от днес и със задна дата