четвъртък, 1 декември 2022 г.

4-ти ден без следа от двамата рибари: Включват втори дрон в издирването им

  

                         Снимка: БНР-Бургас

Четвърти ден продължава издирването на мъжете, които изчезнаха в яз. "Мандра" край Бургас. От рано сутринта водолазни екипи претърсват конкретен район от дъното на водоема. Точно там се предполага, че издирваните са спуснали надуваемата си лодка. 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас са в неизвестност от 23:00 часа на 27 ноември. Техни близки са подали сигнал за изчезването им в 6:00 часа на следващия ден (понеделник). От тогава досега издирвателните действия не са спирали.

"Акцията продължава и днес. Водолазите отново са на терен. Паралелно с това по бреговете на язовира са разпределени пешеходни двойки от горски служители и полицаи. Отново се използва и дрон за наблюдение от въздуха", каза директорът на общинската дирекция "Култура и връзки с обществеността" Весела Йорданова пред БТА.

Директорът на Дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" към местната администрация съобщи, че ще бъде използван втори дрон, предоставен от доброволец, тази сутрин.

"Не сме спирали да търсим, но все още не сме открили нищо. Единственото, което е намерено, е надуваемата лодка на мъжете и няколко рибарски мрежи. Днес пристигна втори екип от водолази от "Гранична полиция", който е в язовира с лодка на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Дъното проверяват и водолазите на пожарната. Общинската лодка с монтиран сонар също е във водата. За съжаление, днес отново търсим под вода, основно. Площта на този водоем е огромна, затова сме се съсредоточили върху конкретни участъци", посочи Веселин Василев.

Лодката на издирваните беше открита на брега на яз. "Мандра" при обход на полицейски служители през вчерашния ден. Плавателният съд е изхвърлен на повече от километър от мястото, от което най-вероятно Петров и Тодоров са влезли във водата, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов. По лодката не са установени пробойни, греблата също са били на място.

Новините от днес и със задна дата