събота, 26 ноември 2022 г.

Шофьор помете патрулка на АМ "Тракия", двама полицаи са в болница, единият е тежко ранен

  

Снимка: Facebook/Магистрала Тракия/Ем Иванова

Шофьор е блъснал патрулка на АМ "Тракия", докато полицаите помагали за полагане на маркировка, съобщиха от Областната дирекция на МВР Пловдив.

Инцидентът с полицейската кола е възникнал след 14:30 ч. днес в района на 107-ия км на аутобана в посока Бургас. По предварителни данни лек автомобил "Форд" блъснал отзад патрулния автомобил на ОДМВР-Пазарджик, който оказвал съдействие при полагане на маркировка.

Полицаите са служители на сектор "Пътна полиция" в Пазарджик и работят предимно на магистралата, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на МВР Пазарджик, цитиран от БТА. Те са съпровождали специализиран автомобил, който е полагал хоризонтална пътна маркировка. Зад тях се движел друг специализиран автомобил - стрелка, който да дава информация, че движението се извършва в основната пътна лента, а не в скоростната.

Незнайно как 74-годишният мъж, управлявал лекия автомобил "Форд", е подминал сигнализационните стрелки и удря полицейския автомобил, който е бил с включена светлинна сигнализация, посочи Стоянов.

На мястото са изпратени линейка и екипи на полицията. В болница са откарани двамата служители. По информация на БТА единият е настанен в тежко състояние в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, а другият е откаран в МБАЛ "Пазарджик". Водачът на форда е задържан.

Потребители в социалните мрежи съобщават, че в района на инцидента се е образувало задръстване от близо 10 км. Очевидци на инцидента отбелязват, че единият от униформените лежал в кръв на платното.

"Положението е много тежко и колите се връщат към Пазарджик в аварийна лента", пише в една от Facebook групите водач, попаднал в тапата на магистралата.

До приключването на огледите движението към Бургас се отбиваше през пътния възел на Цалапица. Малко след 19:00 часа трафикът беше възобновен.

На място бяха главният секретар на МВР, директорите на ОДМВР Пловдив и Пазарджик, както и окръжният прокурор на Пловдив.

Новините от днес и със задна дата