събота, 12 ноември 2022 г.

Повдигнаха обвинения срещу задържания вчера висш служител на „Гранична полиция“

  

Повдигнаха обвинения за корупция на задържания вчера с 2000 лв. подкуп висш служител на "Гранична полиция", съобщиха от прокуратурата.

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем Я. С. за подкуп и го задържа за срок до 72 часа, след съвместна операция с Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР.

Разследването се провежда от следовател в Следствения отдел на СГП съвместно с Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР под ръководството и надзора на прокурор в СГП.

След запознаване със събраните в началото на разследването доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на Я. С. съм наказателна отговорност. 

Обвинението спрямо него е за това, че на 11.11.2022 г. за времето между 17:05 ч. - 17:10 ч., в гр. София, в близост до сградата на Главна дирекция на "Гранична полиция" (ГД"ГП") - МВР, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение - Началник на сектор в ГД"ГП" - МВР, приел дар, какъвто не следва да приема - парична сума в размер на 2 000 лв. от собственик и управител на фирма за това, че е извършил действие по служба като е организирал възлагането и изпълнението на обществена поръчка със същата фирма.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение "задържане под стража".

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата