събота, 12 ноември 2022 г.

Внезапно почина Малката Бирма

 

Починал е Георги Станоев, известен и като Малката Бирма. Това стана ясно от публикации на негови близки в социалните мрежи. Все още не е ясно каква е причината за кончината на Станоев.

32-годишният мъж бе разследван като член на бандата на баща си Евлоги Станоев, обвинена за производство на нелегални цигари. 

Публикации пуснаха доста известни лица, сред които Маринела Арабаджиев, Васил Тошев, син на бившия главен редактор на вестник "Труд" Тошо Тошев, и други.

"Сбогом, приятелче", е написал Тошев в инстаграм. 

Припомняме, че Малката Бирма бе обявен за издирване от Интерпол в края на 2018 година. Тогава спецпрокуратурата откри доказателства, че семейството на Бирмите стои зад 4-те фабрики за нелегални цигари в Тутракан, Дупница, Горна Оряховица и плевенското село Ясен, разбити няколко месеца по-рано. Според разследващите месечният оборот от фабриките е бил около 10 млн. лв. Член на бандата бил и убитият през март в София Любомир Иванов - Любо Полицая. 

Георги Станоев бе задържан в Дубай през септември 2019 година. Месец по-късно вече е в България. Пуснат е на свобода срещу 40 000 лева гаранция. Неофициално се говори, че е бил болен от деменция.   

Приживе Георги Станоев често можеше да бъде забелязан по скъпи заведения в столицата. Беше гадже на чалга певиците Преслава и Алисия.

Според ТВ Медия Малката Бирма е загубил живота си след продължителна борба с множествена склероза.

Още преди 3 години той бил диагностициран, което съсипало от мъка семейството му. В последните месеци, издирваният от „Интерпол“ перничанин, бил скован на легло и с памперси. Не познавал дори майка си и баща си. За болестта му знаели само в най-близкото семейно обкръжение, твърди ТВ Медиа.

Мнозина се чудиха къде изчезна в последните години култовата бивша президентка на „Миньор“ Перник Лидия Станоева, популярна като Лидка Скалата. Оказа се, че тя се е грижела за детето си.

 

   

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата