четвъртък, 17 ноември 2022 г.

Изпълниха смъртните присъди на двама убийци в Аризона и Тексас

  

Властите в американските щати Аризона и Тексас изпълниха смъртните присъди на двама затворници, осъдени за жестоки убийство, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

76-годишният Мъри Хупър получи смъртоносна инжекция в щатския затвор във Флорънс за присъдите си за убийствата на Уилям "Пат" Редмънд и неговата тъща Хелън Фелпс в дома на Редмънд във Финикс през 1980 година.

 Съпругата на Редмънд, Мерилин, също е простреляна в главата по време на нападението, но оцелява и свидетелства срещу Хупър по време на процеса.

Властите твърдят, че убийствата са извършени по заповед на човек, който искал да поеме бизнеса на Редмънд.

Смъртта на Хупър беше обявена от Франк Страда, заместник-директор на Управлението за поправителен труд, рехабилитация и завръщане в Аризона.

Хупър се засмя няколко пъти, докато общувал с екипа за екзекуции, предаде АП. От момента, в който членовете на екипа за екзекуции влязоха в стаята, до момента, в който във вените му беше подадено успокоителното пентобарбитал, минаха повече от 20 минути.

След като заповедта за екзекуция беше прочетена на глас, Хупър каза: "Всичко вече е казано. Нека да бъде сторено." След това каза на адвокатите, приятелите и семейството си: "Не плачете за мен, не бъдете тъжни".

В Аризона не се изпълнява смъртно наказание в продължение на почти 8 години след критики, че екзекуция през 2014 г. е била провалена, и поради трудности с набавянето на лекарства за екзекуция. Понастоящем в щата, където 110 души чакат на смърт, не са планирани други екзекуции.

Друга екзекуция беше изпълнена срещу затворник от Тексас, който преди повече от 17 години убил бременната си бивша приятелка и 7-годишния ѝ син.

55-годишният Стивън Барби получи смъртоносна инжекция в щатския затвор в Хънтсвил. Той беше осъден за смъртта на 34-годишната Лиза Ъндърууд и сина ѝ Джейдън през февруари 2005 г. Двамата са били удушени в дома им във Форт Уърт. По-късно са открити погребани в плитък гроб в близкия окръг Дентън. Вчера Върховният съд на САЩ отхвърли жалбата на адвокатите на Барби за спиране на екзекуцията.

Социални услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата