четвъртък, 17 ноември 2022 г.

Тревожна находка в гората на Тева раздвижи издирването на Сашко

 

Участници в издирването на 12-годишния Александър намериха играчка, за която предполагат, че може да е негова. Снимка от находката беше публикувана във Фейсбук групата „Да намерим Сашко“.

Потребител с име Денис Иванов е заснел розово плюшено мече, захвърлено в тревата. По думите му, играчката е намерена „в гората на Тева“ в Перник.

Коментиращи веднага припомниха, че при първоначалното описание за издирването на Сашко е било посочено, че той носи розова играчка. Говореше се за мече, но това не беше уточнено.

Други пък призовават снимката веднага да се изпрати на полицията и на бащата, както и играчката да не бъде местена.

„Когато се намери нещо, което се предполага че е свързано със случая не се пипа с голи ръце и е хубаво да се остави на мястото, докато не дойдат полицейски служители“, пише дама.

„Къв баща бе хора ,та той се оказа по гламав и от най гламавия в цял свят, той детето си не може да познае вие ще го карате играчка да разпознава!“, пише един от тях.

Запознати посочват, че в близост се намират три сметища.

Междувременно вече седми ден продължава издирването на 12-годишния Александър. Полицията все още не е попаднала на следа от момчето. Детето изчезна на 11-и ноември в гористата местност над Профилакториума в миньорския град.

Вече няколко денонощия полиция, доброволци, планински спасители и кучета търсят детето, което е с тежка форма на аутизъм. В издирването се включиха и мотористи. Продължават и обиколките с хеликоптер над Перник.


Междувременно доброволци са недоволни от това как протича търсенето и подозират, че получават и грешни сигнали от бащата на изгубеното дете. „Искаме някой да каже къде да се продължи издирването, не да се пращат две коли да обикалят безсмислено. Стигнали сме на 70 км. някаква координация. Иначе се лутаме по гори  и паланки. Всички имат подозрения, версиите са много, че бащата го укрива, има версии, че е отвлечен от майката”, сподели Румен Стефанов, който се включи в издирването на детето като доброволец.

„Не мога да бъда абсолютно сигурен, но познавайки Алекс, не допускам, че той просто ей така би се загубил в гората. Чувството ми като баща е, че той се държи някъде против неговата воля”, подозира бащата на изгубеното момче Александър Цветанов. 

Социални услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата