На 28.11.2022 год. около 06.00 ч. в Четвърто Районно управление - Бургас е получено съобщение за изчезнали рибари в езерото "Мандра", местността "Брястите", съобщиха от МВР.

Установено е, че това са 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас. Двамата влезли в езерото с надуваема рибарска лодка около 23.00 ч. в неделя.

Сформиран е екип от служители на Четвърто Районно управление - Бургас, група "Издирване" при отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас, сектор "Спасителни оперативни дейности" към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и ИАРА - Бургас.

Районът около езерото "Мандра" е претърсен обстойно, но до момента не са открити никакви следи нито от рибарите, нито от лодката им.

Утре при подходящи метеорологични условия издирвателните мероприятия продължават с начален час 10.00 ч. при сборен пункт дигата за с. Твърдица / изхода от к-с "Меден Рудник"/.

В случай на възможност ОДМВР - Бургас призовава в оперативно-издирвателните дейности да се включат и доброволци с лодки, оборудвани със спасителни жилетки, които да подкрепят сформирания екип с жива сила по вода.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!