събота, 12 ноември 2022 г.

Бивш депутат от Скопие: Македония има проблем с факта, че някои граждани се чувстват българи

  

Делата в Конституционния съд на Република Северна Македония срещу българските клубове са дело на сили, които искат да спънат европейската интеграция на страната. Това заяви в специално интервю за БНТ бившия депутат в Събранието на страната Никица Корубин.

Напрежението около клубовете "Иван Михайлов" и "Цар Борис Трети" е изкуствено създадено в момент, в който пътят към Брюксел е изцяло в ръцете на Скопие, след като българския парламент вдигна ветото си през юни. Обществото в Република Северна Македония все още има проблем с факта, че някои негови граждани се чувстват етнически българи, заяви още тя.

Напрежението около двата клуба е само параван, за да бъде подхранено антибългарско настроение в обществото, заяви бившият депутат от Либерално-демократичната партия Никица Корубин. Именно това е жената, която се опълчи на антибългарската истерия в страната тази година.

Докато отварянето на клубовете се представя като "провокация към хората в Северна Македония", казва Никица Корубин, въпросът не може да бъде решен. В момент, в който преговорите с Брюксел са на прага.

Според Корубин, антиевропейските сили, които имат интерес въпросите с България да остават нерешени, са същите, които искат да поддържат замразените конфликти на Балканите.

Корубин смята, че вписването на българите в Конституцията на страната ще се случи.

Противоборството в обществото в Република Северна Македония е между силите, които искат тя да продължи към ЕС, и онези, искащи да я отклонят от този път. Използвайки България като повод.

 “Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата