събота, 12 ноември 2022 г.

Радулов предположи: Изстрелът, убил полицая, е даден от наша територия / видео

 Николай Радулов: Граничните полицаи не са подготвени да боравят с оръжие –  1chas.BG

„Много неща ме карат да се съмнявам в някои от изявените пред медиите тези. Например идеята, че тези хора са стреляли от турска територия. Първоначално, когато не беше ясно какво е оръжието и се говореше за ловна карабина, си мислех, че това е възможно. Но в крайна сметка се установи, че става въпрос за ловна пушка със сачми.

Раната е много концентрирана, в главата, което говори за стрелба отблизо. При ловната стрелба сачмите се разтварят на широк сноп и едва ли биха дали такъв ефект ако не се стреля отблизо. Моето предположение е, че изстрелът е даден от наша територия, където граничният патрул е видял не среза, а нарушителите”.

Това заяви в „Офанзива” по NOVA бившият секретар на МВР Николай Радулов, коментирайки случая с убития български полицай на границата с Турция. 

Радулов предположи, че срезът в граничната ограда не е бил нов и че нещата ще се изяснят след следствените експерименти.

„При следствен експеримент ще стане ясно, в зависимост къде са гилзите. Автоматичното или полуавтоматичното оръжие изхвърля гилзите по един начин, докато при ловните пушки се изхвърлят на по-близко разстояние”, обясни Радулов. 

„Доколкото разбираме от описанието на двамата братя, отговорни за убийството на българския полицай, са първобитни, неграмотни хора. Подозира се, че имат психически заболявания. Системно са били без пари, вероятно са били там с намерения да ограбят бежанци”, заяви Радулов. 

Според него министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев се опитва да действа ефективно.

„Прави се грешно заключение - че границата веднъж направена, си стои така. Всъщност тя е 240 км, което значи, че ако се работи поетапно, като стигнем до последния етап, трябва да започнем отново”, посочи Радулов и добави, че са необходими съвместни тренировки на армията и граничната полиция.

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата