сряда, 23 ноември 2022 г.

Операцията на ранения при гонка с мигранти полицай е успешна. Задържаха нови 13 души!

  

Операцията на ранения при гонка с мигранти полицай вчера на столичното на "Цариградско шосе" е преминала успешно, съобщи служебният здравен министър Асен Меджидиев.

51-годишният служител на реда, който беше ранен при катастрофа с бус с мигранти вчера, се лекува в столичната болница "Света Анна".

"Днес е проведен контролен скенер, на който се видяло, че операцията е успешна. Състоянието е стабилно в момента, но все още е в медикаментозна кома - умишлено се задържа. Състоянието е стабилно, но прогноза още няма", заяви министър Меджидиев.

По думите му лекарите са положили много добри грижи и е направено повече от възможното за спасяване на ранения полицай.

Травмата на полицая е предизвикана от много силен удар. Има счупени кости на черепа и голям вътрешномозъчен хематом. Вчера той беше приведен в реанимация, където бе поставен в медикаментозна кома и на апаратна вентилация, за да се даде възможност на мозъка му да се възстанови.

В болница "Св. Анна" са настанени още шофьорът на буса, превозвал мигранти, както и трима от тях. Шофьорът е със счупени ребра, контузионен бял дроб, настанен е в реанимация и няма никакви съществени проблеми. Единият от мигрантите е със счупен крак, другият със скалпова рана, третият е с контузия.

Има и пострадал мигрант, на 19 години, който е настанен за лечение във ВМА без опасност за живота. След направените изследвания са установени травма в областта на главата и белодробна контузия.

За последните две години от общо 2500 присъди за трафик на нелегални мигранти, едва 158 са ефективни, заяви по-рано главният секретар на МВР Петър Тодоров и обяви, че, заедно със заместника си Станимир Станев, подават оставка. Тодоров обаче настоява за законодателни промени, които съществено да завишат наказанията за такива престъпления.

Задържаха група от 13 чужденци в столичния квартал "Кръстова вада"

Група от 13 чужденци е установена в столичния квартал "Кръстова вада", съобщиха от МВР. Сигналът е подаден тазе вечер в столичната полиция.

Първоначалните данни сочат, че с групата чужденци не е имало ръководител и тепърва дирекция "Миграция" към МВР ще работи с тях и ще установява самоличността и произхода им.

Това е поредната група от чуждестранни граждани, които биват установени през последните 24 часа. Сутринта при акция на МВР бяха задържани други 10 души край Драгоман, возили се в лек автомобил с полска регистрация.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата