сряда, 26 октомври 2022 г.

Отстраниха от длъжност жандармериста, който блъсна дете и избяга

  

Служителят на МВР, който снощи блъсна 9-годишно дете на пешеходна пътека в село Лозен, след което избяга от произшествието, е отстранен от длъжност, съобщават от министерството.

"Дисциплинарно производство срещу служител на Дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" е образувано във връзка с извършено тежко нарушение. Служителят е отстранен от длъжност", обясниха от МВР.

Според разказа на бащата на блъснатото дете Любомир Топалов служителят е щял да удари и втори човек, който застанал пред колата, за да го спре да не избяга.

"Доколкото разбрах, детето е пресичало на пешеходна пътека, прибирайки се от английски. Добре е, с охлузвания и контузии. Този господин, който е идвал в посока от центъра на Лозен посока София, се е движил с несъобразена скорост и сигурно го е блъснал на пешеходната пътека, след което е продължил надолу. В опитите си да го спрат хората, един човек е застанал срещу колата. Той при опита си да избяга щял да блъсне и него, заобиколил го е и е избягал", споделя бащата пред БНР. 

Снощи служителят на МВР блъсна 9-годишното дете на пешеходна пътека в софийското село Лозен и избяга от мястото на инцидента.

Жандармеристът беше заловен по-късно, а не на мястото на произшествието. Направени са му кръвни проби за алкохол и наркотици, като резултатите все още не са готови. Той е в ареста.

По неофициална информация на БНТ, пробата за алкохол на мъжа, която е била взета с дрегер около 3 часа след инцидента, е отчела 0,5 промила в издишания въздух.

Новините от днес и със задна дата