петък, 26 август 2022 г.

Годеницата на загиналия полицай в Бургас: Чакам те да се прибереш

  

Годеницата на единия от загиналите полицаи в Бургас - Йордан Илиев, изля мъката си с пост във Фейсбук. Приятелката му Светлозария Илиева, която е криминалният репортер на "Флагман", още не може да повярва, че любимият човек си е отишъл.

Момичето публикува снимка на двамата под текста, в който споделя чувствата си.

"Чакам те да се прибереш! 

Ти беше най-доброто, с което ме дари съдбата! Ти беше мой учител, моя подкрепа, мой приятел и любим! Ти ми беше всичко 

Твърде добър за този гаден свят! Твърде принципен и всеотдаен. Имахме толкова мечти...Винаги ще те нося в сърцето си!

Чакам те да си дойдеш вкъщи, мили мой! Чакам те!" - това написа младата жена в публичен пост в профила си.

Днес в Бургаска област е Ден за траур след гибелта на двамата полицаи от "Охранителна полиция".

Йордан Илиев нямаше още навършени 30 години. Той е бил старши полицай в сектор "Охранителна полиция" към Първо районно управление в Бургас. Служил е в системата на МВР седем години. Той вече е бил преназначен на работа в криминалния отдел заради доказани качества, но е дал извънредното дежурство заради недостиг на кадри, съобщи по БНТ главният редактор на "Флагман" Катя Касабова.

Илиев бе смазан в патрулката заедно със своя колега Атанас Градев от автобус, пълен с нелегални мигранти призори в четвъртък, докато се опитаха да препречат пътя на неподчинилите се да спрат трафиканти на мигранти. 

Арестувани бяха петима души от бракувания автобус, сред които 15-годишен бежанец от центъра в Харманли.

В памет на загиналите Йордан Илиев и Атанас Градев днес националните и общински знамена на територията на Бургаска област ще бъдат свалени наполовина. Отменени са всички публични тържества, фестивали и концерти.

Поклонението пред тленните им останки е в Траурната зала на бургаските гробища от 13:00 часа. Очаква се на поклонението да присъства министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, съобщава БТА.

Загиналите полицейски служители ще бъдат изпратени с почести, а точно в 13.00 часа служителите на МВР в цялата страна ще почетат с едноминутно мълчание паметта на загиналите си колеги.

Трагедията повдигна въпроса има ли вътрешни хора" в системата на "Гранична полиция", замесени в трафика на нелегални чужденци, а вътрешният министър поиска оставката на зам.-директора заради това, че мигрантите не са били спрени на границата.

Новините от днес и със задна дата