вторник, 16 август 2022 г.

Катастрофа и пожар затвориха магистрала "Тракия", има загинало дете

  

Лек автомобил е самокатастрофирал на магистрала "Тракия", като се е ударил в разделителната мантинела, след което е избухнал в пламъци. 

Поредният тежък инцидент на аутобана е станал около 16 часа в района на 264-ия километър, съобщиха от МВР. Колата е изгоряла напълно. На място са изпратени екипи на полицията, Спешна помощ и пожарната, включително от Сливен и Нова Загора.

Пред bTV служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обясни, че в изгорялата кола е открито телцето на дете. 

"Главният секретар на МВР ми докладва случая точно преди да вляза в студиото - по първоначални данни водачът е загубил контрол на магистрала "Тракия" и колата е самокатастрофирала, като се е ударила в мантинелата. Възникнал е пожар, на мястото са отишли частите на пожарна и аварийна безопасност, които са го изгасили, но в нея за съжаление е бил намерен труп на детенце. Няма данни за момента за други пострадали", обясни Демерджиев в предаването "Лице в лице".

По първоначални данни в автомобила са пътували осем души - четирима възрастни и четири деца. Останалите пътници са успели да излязат невредими.

Новините от днес и със задна дата