четвъртък, 2 юни 2022 г.

Разследват версия за скрит психичен проблем на майката, убила дъщеричката си на 1 юни

  

Криминалистите в Пловдив работят по всички възможни версии за трагедията в село Желязно, където на 1 юни 31-годишната Лиляна Халкалиева уби с нож 8-годишната си дъщеричка Вилияна.

Сигналът за майка и дете в безпомощно състояние е подаден около 9.20 ч. на тел. 112. Пристигналите екипи на полицията и Спешна помощ установили, че Лиляна и Вилияна са с множество прободни рани от нож. Двете са транспортирани до УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, но въпреки усилията на лекарите, момиченцето е издъхнало.

31-годишната Лиляна е с опасност за живота и й предстои операция. Все още не е ясно защо младата жена е посегнала на детето си, но една от версиите е, че тя е имало психичен проблем, който е скрила от близките си.

Нищо не е предвещавало трагедията. Вчера майката е облякла момиченцето си в празнична рокля за Деня на детето - 1 юни и е трябвало да го заведе до Пловдив.

Хората в селото са шокирани от случилото се. Съседи на семейството разказаха, че детето било кротко и невинно, а майката гледала детето си с много любов. Тя към момента била безработна, въпреки че има завършено висше образование, предаде Нова телевизия.

"Научих от полицията, която ме извика в сряда сутринта, Дойдох на място в качеството си на поемно лице", разказа кметът на селото Валентина Узунова. По думите ѝ не е имало никакви индикации, че жената е способна на подобни действия.

"Семейството е много скромно, много тихо. Не са конфликтни, не са проблемни хора и не можем да си обясним как се е стигнало до този инцидент. Бяхме подготвили празник за децата от селото по повод 1 юни, но за съжаление го отменихме", допълни тя.

По думите ѝ 8-годишното момиченце завършило 1 клас в училище в Пловдив. "Доколкото знам семейството е финансово добре. Не ми е известно да са имали проблеми", посочи кметът.

31-годишната Лиляна и дъщеря ѝ са живеели в Желязно с майката на младата жена. На втория етаж на къщата пък живеел вуйчото на Лиляна.

Новините от днес и със задна дата