понеделник, 2 май 2022 г.

Борисов изкара нова схема на Петков и Василев, ето колко скача газът за българите / видео

 

 Вместо да се възползва от момента и да се откопчи от руската енергийна зависимост, правителството прави схеми за далавери с газта, е мнението на Борисов.

Не знам кой съветва коалицията да участват в толкова предавания и по всички да има толкова заключения и изводи. Това заяви лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов по повод последните участия на премиера Кирил Петков и Асен Василев в телевизионни интервюта.

 „За Петков предаването на г-жа Цънцарова е шоу. Казва го той, не аз, цитирам го“, каза той.

По думите на Борисов Петков се самоопровергал поне 10-на пъти.

„Енергийният министър сякаш е паднал от Луната. Ей, човек, ти трябва да говориш как да използваме Черно море, какво става с проучванията, за които платихме и се водят в момента. Той се държи все едно няма газ“, каза Борисов.

По думите на Делян Добрев ние пак си купуваме руска газ, но на по-висока цена, като показа информации, че „МЕТ“ е подчинена на „Газпром“.

Според Борисов правителството все ден затъва по-дълбоко с изказванията си.

„Вие си играете с населението, икономиката и индустрията. Много услужливо ви прикриват, но и това свърши, хората ви усетиха“, добави още експремиерът.

Делян Добрев обясни, че има грандиозна машинация на цените на газа:


„И с цените на газа върви страшна манипулация. Това е приблизително какво би се случило по стария договор и какво ще се случи сега с посредниците“, заяви той. 

Добрев показа и слайд колко ще се оскъпи газта, който се оскъпява значително.

„При тази схема на управляващите ще дойде цена от 182,55 лв. Не изключвам да се направят и манипулации с цените“, каза Добрев.  

„Страшни схемаджии, евала. Това е нещо, за което не може да си представите. Там са мислители, които нямат равни в схемите. Такова нещо в България не е имало, никой е може друг да го измисли това нещо“, каза Борисов. 

По думите на Добрев газът вече ще е с 35,3% по-скъп, отколкото е трябвало да бъде.

Новините от днес и със задна дата